İkinci El Eşya Bu Durumda Olmamalı

Merhaba bu yazımızda  çevreye saygı ve ekonomiye nasıl katkıda bulunacağımıza dair ufakta olsa fikir vermeye çalışacağız. Sokakta yürürken rastladığım koltuklar gelişi güzel atılmış ve zamanla parçalanmış, bu koltuklar bir zamanlar üzaerinde ikamet rahatlık  için kullanılmaktaydı atılma sebeplerine bakacak olursak 1. sebep evine fazla gelmiş ve atmış, 2. sebep taşınma esnasında yer kalmadığı için geride bırakılmış, 3. sebep yenisi alınmış ve eskisine ihtiyaç kalmamış sokağa atılmış. Çöpe atmak yerine değerlendirme yöntemlerine gidilseydi daha iyi olmazmıydı en kısa yoldan ineternet başına geçilir arama motoruna ikinci el eşya alanlar yazılır (burada bulunduğunuz semti başına yazarsanız armayı dahada daraltmış olursunuz) ve birkaç telefon görüşmesi ile bir kaç dakikada ürününüzü satabilirsiniz.



Buna benzer hurdacıya satılan beyaz eşyalar daha kulanıbilir olduğu halde satılmaktadır, ama çoğu kimsenin ikinci el eşyacıdan bi haber olduğunu öğreniyoruz kullanılbilir ürünlerin elden çıkarılmasında ilk akla gelen hurdacı olmamalı hurdacıya satacağınız bir ürün ikinci el eşya pazarında 10 katına kadar değer bulabilmektedir. Aşağıdaki resimde çalışr haldeki çamaşır makinesi hurdacıya satılmış halde durmaktadır, bizim kastımız daha iyi bir dünya için geri dönüşüme katkıda bulunmamız gerektiğidir. Antika eşyalarınız içinde söz konusu bir durumdur bu antika bir tablo hurdacıya satılmış ve hurdacının barakasında bulunmaktadır gerçek yeri orası değildir tabiki bir müzayede veya kendi dalında bir koleksiyon içinde gelecek nesillere aktarılması gerekmektedir. Antika ipek halı ve kilimlerde değerini bilmeyen ellerde adeta hırpalanmaya ve tahrip edilmeye terk edilmektedir. Biz ikinci el eşyacılar bir bakıma tarihi değerlerimize sahip çıkmaktayız.


Buna bir örnekse 2005 yılında Konya’daki bir çöplükte Osmanlı dönemine ait bir evrak bulunmuş ve yetkililere teslim edilmiştir. Buna benzer duyulmamış binlerce antika eşya çöpe gitmekte yada değerini bilmeyen ellerde harab olmaktadır buna dur demek ve bilinçlendirmek tabiki bizim görevimizdir antika eşya, antika gümüş, antika ipek halı, beyaz eşya mobilya gibi her türlü eşyanız için bize başvurabilirsiniz, satmanız şart değildir hiç olmazsa elinizdeki değerin farkına varmak, maddi ve manevi değeri hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz size her konuda yardımcı olacağımızı ve antika eşyalarınız için ücretsiz ekspertiz hizmeti sunduğumuzu hatırlatmak isteriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Başakşehir İkinci El Eşya Alanlar

Müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik hizmet sahamızı açmış uzun yılından beri Başakşehir ikinci el eşya alanlar yeri olarak alım satım yapmayı...